Ouder- en kind zwemmen

Zwemmen voor baby's, peuters en kleuters samen met een ouder. Water geeft kinderen de gelegenheid zich te ontspannen en te bewegen zoals de baby dat al deed in de baarmoeder: vrij bewegend en rond zwemmend, veilig en wel gedragen door zijn moeder. Door samen met je kind het water in te gaan ga je weer terug naar dit vertrouwde element. Weliswaar zijn de omstandigheden nu iets anders, maar er ligt er een uitdaging om het water verder te onderzoeken, te bespelen en samen te ervaren. Belangrijke voorwaarden voor een positieve hernieuwde kennismaking met het water zijn de aanwezigheid van liefdevolle aandacht, juiste ondersteuning, speelsheid, veiligheid en vertrouwen.

baby zwemmen

Persoonlijke benadering

De lessen worden gegeven in groepsverband. Er is veel ruimte voor een persoonlijke benadering, begeleiding en invulling van onze docenten. Een belangrijke taak voor de ouder is het kind constant goed te blijven observeren en daar waar nodig te begeleiden. Iedere ouder blijft verantwoordelijk voor zijn eigen kind. Voor de veiligheid is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels in en rondom het zwembad houdt. Dan weerhoudt ons verder niets om er een heerlijke ervaring van te maken.

 

Ik wil graag onze zoon van 15 maanden weer voor de lessen 'Ouder en kindzwemmen' aanmelden.  Daarvoor even nog een compliment voor jullie zwemdocente. Ze is een fantastische docent, en we waren heel blij dat ze de docent van Amon was. Amon was enorm bang van het water (en zwembad en prikkels) en we dachten, dat we hem misschien niet meer naar de les zullen brengen. Maar na 2-3 lessen en veel geduld is hij langzaam een waterliefhebber geworden. Hij zwom in de zomer ook in de Balatonmeer in Hongarije en hij wou niet meer van het water uitkomen. Dit was fantastisch te zien, en ik kon zelfs niet geloven. Kortom, bedankt!  Met vriendelijke groeten,  

Monika