fbpx

Zwemmen

zwemles bij de Oerbron

Zwemschool
De Oerbron

De Oerbron

De Oerbron geeft ruim 20 jaar zwemles op diverse locaties in Amsterdam. Als zwemschool bieden wij lessen Ouder en kindzwemmen en Diplomazwemmen.

Wij denken dat kinderen alleen goed leren zwemmen als ze met plezier naar het zwembad gaan. Het is van belang dat kinderen zich veilig en vrij voelen in het water. Tijdens onze lessen gaan wij uit van de ontwikkeling van het kind en geven daarom les op verschillende niveaus.

Zwemles in Amsterdam

Wij geven zwemles in diverse zwembaden in Amsterdam; Reade in het Centrum, het doelgroepen bad van De Miranda bad in Zuid en De Werf in Noord. Deze therapeutische zwembaden zijn kleiner en hebben een prettige (minder intimiderende) uitstraling. De beweegbare bodems kunnen worden aangepast voor variërende diepte voor verschillende lesniveaus. De temperatuur van het water ligt een paar graden hoger dan dat van reguliere grote zwembaden.

Onze docenten

De Oerbron heeft een fantastisch team van zeer ervaren en gemotiveerde docenten waarvan een aantal al meer dan 10 jaar bij de Oerbron werkzaam zijn. De meeste van onze docenten hebben met hun kinderen zwemlessen bij de Oerbron gevolgd en hebben daarop besloten les te geven. Onze docenten worden binnen de Oerbron opgeleid of bijgeschoold om de hoge kwaliteit van lessen te waarborgen.

Ouder en kindzwemmen

Vanaf 1998 biedt de Oerbron zwemlessen aan voor baby’s en peuters, het Ouder en kindzwemmen. Ooit zijn wij begonnen met babyzwemmen met twee ouders in het water en een les van een uur. Inmiddels geven wij les met één ouder in het water en een les duur van een half uur wat meer geschikt is voor kinderen van een jonge leeftijd.

Het ouder en kindzwemmen is een plezierige activiteit die de band tussen ouder en kind versterkt. Het lesprogramma bestaat uit liedjes, spelletjes en opdrachten (boven én onder water) die samen worden uitgevoerd. In de loop der jaren hebben we het Ouder en Kindzwemmen ontwikkeld tot wat het nu is. We blijven de uitdaging echter aan gaan. Er zijn altijd wel weer aanpassingen, nieuwe ideeën die we in de praktijk willen brengen. Het is nog altijd een groot plezier om baby’s, peuters en hun ouders in het water bezig te zien.

Lees meer over Ouder en kindzwemmen.

Diplomazwemmen

In 2006 zijn we gestart met het Diplomazwemmen. Ook hier hebben we een eigen manier ontwikkeld. Wij geven les in kleinere groepen met individuele aandacht voor het kind. Het kind mag in zijn of haar eigen tempo leren en wordt pas doorgestuurd naar een volgend niveau wanneer het daar klaar voor is. De nadruk ligt op het correct aanleren van de zwemslagen. Daarnaast leren de kinderen spelenderwijs overlevingstechnieken. De kinderen van de Oerbron zwemmen af op een hoog niveau.

Lees meer over het Diplomazwemmen.

Add to cart