fbpx

Traject

ouder & kindzwemmen

Ouder & kindzwemmen

zwemles van 2 maanden tot 5 jaar

U kunt al met het Ouder en kindzwemmen beginnen als uw kind 2 maanden oud is. Later instromen is ook mogelijk.

De lesgroepen zijn ingedeeld naar leeftijd en vaardigheden (zoals het zelfstandig kunnen lopen). De groepen zijn een richtlijn; de docente kijkt wat voor uw kind het geschikte niveau is en zal u doorsturen wanneer uw kind toe is aan een volgende stap.

Overzicht groepen

leeftijd en uitleg groepen

De groep voor kinderen van 2 tot 9 maanden. Van 2-5 maanden komt uw kind spelenderwijs in aanraking met water. De zwemles versterkt de band tussen ouder en kind. Bijzonder is dat uw kind nog in het bezit is van een zg. duikreflex. Kinderen houden dan automatisch de adem in als onder water gaan.

Met 5/6 maanden wordt de baby steeds sterker en kan hij zijn hoofd en lichaam steeds beter recht op houden. Hij wil reiken en grijpen. In deze lessen oefenen we spelenderwijs de hand-oog reflexen door te spetteren met water en het spelen met speeltjes. Ook onderhouden we het duik- en zwemreflex.

De groep voor kinderen 9 tot 14 maanden. Door speelse herhaling en ervaring maakt de baby zich allerlei handelingen en vaardigheden vaardig. Spelletjes en liedjes worden herkend en door de baby meegedaan.

De kinderen leren te reageren op commando’s zoals “hou je vast” om zo de kant vast te pakken. Ze leren naar de oppervlakte te zwemmen en zwemmen samen met de ouder onder water.

De groep voor kinderen 14 maanden tot 2 jaar. De meeste kinderen kunnen nu lopen. Ze zijn heel actief en gaan overal op af. Ze willen graag helpen en overal aan meedoen en van alles onderzoeken. In de les springen van de kant en zwemmen ze zelf van de docent naar de ouder.

De groep voor kinderen 2 jaar tot 3 jaar. Ze beginnen allerlei dingen zelf te willen doen en krijgen de mogelijkheden daartoe in de les waardoor de zelfredzaamheid en vertrouwen in het water toeneemt. Ze zwemmen bijvoorbeeld onder een mat door of duiken voorwerpen van de bodem op.

De groep voor kinderen 3 jaar tot 4 jaar. Ze ontwikkelen hun eigen individu. Ze gaan eerder nee zeggen of willen hun eigen dingen doen en niet alleen datgene wat jij als ouder of docent leuk met ze wilt doen. Ze kunnen nu los onder water naar de kant zwemmen er zelf uitklimmen.

De groep voor kinderen 4 jaar tot 5 jaar. De meeste kinderen gaan nu naar school; een leuke en grote verandering. In de les wordt de rol van de ouder iets afgebouwd. De kinderen leren al drijven en worden op het diplomazwemmen voorbereid.

Vanaf 5 jaar gaan kinderen door naar het diplomazwemmen (Potvissen).

DE OERBRON

ZWEMSCHOOL

Add to cart