Over de Oerbron

De Oerbron is in 2000 voortgekomen uit de gelijknamige stichting de Oerbron. De aanzet is gegeven door Erica Muller. Zij ging na de geboorte van onze 2e dochter in 1998 zwemmen met een aantal andere vrouwen van de zwangerschapsyoga. Daar is  het Babyzwemmen uit voort gekomen. Er kwamen meer activiteiten bij en een stichting werd opgericht. In 2000 hebben we de Oerbron omgezet in een vof met ons beiden als vennoten. Het Babyzwemmen wordt groter en de naam verandert in Ouder en Kindzwemmen. We beginnen met het verhuren van Bevalbaden omdat we tot de ontdekking komen dat de ontwikkeling van jonge kinderen van groot belang is maar het proces rondom zwangerschap en geboorte ook.

De Oerbron ontwikkelt zich tot initiator en vraagbaak voor het Bevallen in Water. Dit is vooral de verdienste van Erica. Het aantal bevalbaden neemt toe en het is ook mogelijk om opblaasbare baden te kopen. De biologische olielijn "Oerbron Essentials" komt er bij, zo ook het Diplomazwemmen. Het Diplomazwemmen proberen we op onze eigen manier aan te bieden.

Erica en ik zijn altijd bezig geweest om onze ideeën en visie wijd uit te dragen, ook al spoorde dat niet altijd met de tijdgeest. Het is nooit ons vooropgezet doel geweest om een bedrijf te beginnen. Dat heeft zich op een organische manier ontwikkeld.

pageborene zwemmen

Op 30 november 2013 is Erica Muller, mijn vrouw en maatje overleden. Zij heeft het bevallen in water in Nederland op de kaart gezet en een grote bijdrage geleverd vrouwen bewust te maken van hun eigen kracht, de natuurlijke manier van bevallen. Zij heeft op nationaal en internationaal niveau veel betekend voor zwangeren, jonge moeders, verloskundigen en doula's. Het Ouder en kindzwemmen zoals we dat nu geven heeft Erica opgestart en samen met anderen ontwikkeld tot een uniek concept in Nederland. Dit geldt ook voor de Wateryoga en de les voor Pasgeboren baby's.

De Oerbron vof heet nu De Oerbron. Samen met de medewerkers en onze 3 dochters ontwikkelt de Oerbron zich naar een nieuwe toekomst  in de geest van Erica Muller.

My Takuye Oyasin (voor al mijn verwanten)

Arjan Reints