Prijzen, Voorwaarden

De Oerbron verhuurt en verkoopt haar baden door heel Nederland en België. U kunt dus bij ons een geboorte bad huren of een geboorte bad kopen. Sinds 1998 maakt het badverhuur onderdeel uit van onze activiteiten. Het badverkoop sinds 2006 en dat doen wij met veel betrokkenheid en plezier.

Om uw keus te vergemakkelijken hebben wij in een tabel de verschillende baden naast elkaar gezet. 

Prijzen

 Ovaal bad met zitje, verwarmingselement en uitgebreid badpakket   € 225 
 Opblaasbaar bad La Bassine Normaal of Maxi met zitje en uitgebreid badpakket € 160   
 Opblaasbaar bad BPIB Mini of Regular met uitgebreid badpakket € 170
 Verzendkosten Ovaal bad. Brengen en halen in Nederland, uitgezonderd Zeeland € 49.50
 Verzendkosten Opblaasbar bad. Brengen en halen in Nederland                            € 12.95

Voor vervoer naar België gelden andere tarieven. Neem daarover contact op via  info@oerbron.nl.

De persoonlijke benadering die wij belangrijk vinden zorgt ervoor dat wij goed staan aangeschreven bij onze klanten, ziekenhuizen en verloskundigen. Belangrijk vinden wij de dienstverlening naar onze (toekomstige) klanten en verloskundigen, onze bereikbaarheid, het geven van gedegen en betrouwbare informatie en de hygiëne rond een badbevalling. Ons telefoonnummer is 035-5316733 of anders ons mail adres: info@oerbron.nl. Bezoek onze showroorm.

Vervoer

Vanaf 1 maart 2019 zal het vervoer van onze baden in Nederland en België verzorgd door ABConnected, Het ovale bad kan niet via de gewone post verzonden worden. De koeriers van ABConnected nemen contact met u op om een afspraak te maken en brengen het bad bij u thuis. Dit in tegenstelling tot andere vervoersbedrijven die het bad niet verder dan de voordeur afleveren. U rekent de vervoerskosten dan af met de chauffeur van ABConnected.

De opblaasbare baden worden vervoerd via DHL. Vervoerskosten zijn bij de prijs inbegrepen.

 watergeboorte

Onze bevallingsbaden

 • zijn stevig, veilig en comfortabel
 • zijn groot genoeg om alle houdingen aan te nemen die u maar wilt
 • zijn, behalve de  opblaasbare baden, uit te rusten met een verwarmingssysteem
 • hebben een speciale persoonlijke hoes voor een veilig en hygiënisch gebruik. Onze hoezen zijn voor elk bad op maat gemaakt. Dus geen geklungel met zeiltjes e.d.
 • hebben een aparte aanvoer- en afvoerslang die regelmatig vervangen worden en na elk gebruik goed worden schoon gemaakt
 • zijn diep genoeg om de buik onder water te houden (zonder dat de verloskundige daar hinder van ondervindt)
 • zijn, behalve het  opblaasbare bad Mini, groot genoeg om samen met de partner in te bevallen
 • zijn eenvoudig in- en uit elkaar te halen
 • zijn eenvoudig te vervoeren
 • worden standaard na elk gebruik gereinigd
 • zijn, door het gebruik van een goede pomp, snel leeg te maken
 • hebben een goede temperatuurcontrole door een betrouwbare badthermometer en/of verwarmingselement met thermostaat
 • huurt u voor een periode van 5 weken (3 weken voor en 2 weken na de uitgerekende datum).
 • worden geleverd met een uitgebreide handleiding
 • worden naar tevredenheid gebruikt door zowel de barende, haar partner als de verloskundige

Keuze

 Elk bad heeft zo zijn voordelen en in elk bad kunt u goed bevallen. De verschillen uiten zich in het gebruik van de materialen, de vorm en de aanwezigheid van een verwarmingselement. Zwangere vrouwen die van een minimuminkomen leven, geven wij 15% korting op het huren van een bevalbad. Als u een bad huurt of koopt, houdt dan rekening met de volgende factoren:

 • Alle baden kunnen overal geplaatst worden. Het gewicht is geen probleem. Toegestane belasting van uw vloer is 400 kg/m2 met een variabele uitloop van 200 kg/m2. In de meeste rekenmodellen wordt uitgegaan van een constant gewicht waardoor het lijkt alsof het bad te zwaar is. Het water in het bad kunt u echter maar 20 uur gebruiken. Daarna neemt de hoeveelheid bacteriën zodanig toe, dat de hygiëne niet meer gewaarborgd is. Omdat er sprake is van een tijdelijke belasting van uw vloer is er geen risico van scheuren, verzakking of erger. Vanaf 2000 verhuren en verkopen wij bevalbaden en er is nog nooit iemand “bij de buurvrouw geëindigd”. U hoeft zich dus geen zorgen te maken. Als u in bad zit is het van belang dat u zich zorgeloos kunt richten op het proces van weeën en bevalling
 • Bent u langer dan 1.72 of willt u met uw partner het bad in, dan adviseren wij het ovale bad  of het opblaasbare bad Lab Bassine Maxi te nemen
 • Wilt u het liefst alleen in bad bevallen, dan adviseren wij de opblaasbare baden La Bassine Normaal of BPIB Mini.
 • Test het bad altijd van te voren uit, dat voorkomt teleurstellingen. Dit is zeer belangrijk!
 • Comfort. Alle baden die wij verkopen en/of verhuren zijn speciaal ontwikkeld om te zorgen voor een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid. De huurbaden hebben een stevige rand waar u zich aan vast kunt grijpen, de verkoopbaden hebben 6 handgrepen buiten het bad. Welk bad u kiest is een kwestie van smaak.
 • Onze verwarmingselementen zijn veilig. Verhalen over infecties hebben betrekking op buitenlandse situaties.
 • Stevig. Het opblaasbare bad is gemaakt van stevig 0,38 cm pvc maar als uw vloer ongelijk is of eenvoudig kan versplinteren zoals bij een hout vloer dan raden wij aan iets op de vloer te leggen. Bij een huurbad heeft u dit probleem in elk geval niet.
 • Ruimte. Welk bad u huurt is ook afhankelijk van de beschikbare ruimte. Het bad wat de minste ruimte inneemt is de La Bassine Normaal.
 • Gebruik. Bij alle baden leveren wij een hygiënische hoes voor de bevalling. Het opblaasbare bad kunt u na de bevalling nog lang gebruiken als babyzwembad.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen heeft of advies. Veel succes.

Showroom

In Naarden hebben wij een showroom waarin een aantal baden opgesteld staan. U kunt dan een afspraak met ons maken om deze baden te bezichtigen, voelen en er in gaan zitten. We zijn blij dat meer en meer zwangeren en hun partners van deze mogelijkheid gebruik maken. 

De Oerbron is geopend maandag, dinsdag, donderdag vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Huurvoorwaarden

De huurperiode van het badpakket bedraagt 5 weken: 3 weken voor tot 2 weken na de uitgerekende datum. In overleg kan de huurperiode verlengd worden (€ 5.50 per dag). Dit is alleen mogelijk indien het bad niet aansluitend verhuurd is. Als wij het bad in slechte staat of incompleet terug ontvangen worden de kosten voor reparatie, vervanging en/of schoonmaakkosten in rekening gebracht.

De Oerbron is niet aansprakelijk indien het bad op een onjuiste manier gebruikt wordt voor, tijdens en na de bevalling.

Betalingsvoorwaarden

Binnen twee weken nadat u twee contracten ontvangen heeft dient u 1 exemplaar ondertekend terug te sturen. Het bad wordt nu voorlopig op uw naam gereserveerd. De annuleringsvoorwaarden gaan in als wij een ondertekend contract ontvangen hebben.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering vóór aanvang van de huurperiode moet er een geldige reden bestaan om in aanmerking te komen voor terugbetaling van een deel van de huursom of het betalen van een deel van de huursom.

U krijgt uw geld teruggestort minus € 25.00 reservering- en administratiekosten. Wij vragen dan wel een schriftelijke verklaring van een dokter, specialist of verloskundige.

Geldige redenen zijn:

 • als er sprake is van een stuitligging of dwarsligging;
 • een vroeggeboorte;
 • als er sprake is van een te hoge of lage bloeddruk;
 • als er sprake is van zwangerschapsvergiftiging;
 • bij een extreem laag ijzergehalte;
 • bij opname in een ziekenhuis wegens andere aandoeningen.
 • Mocht u hoes en schepnetje ongebruikt kunnen retourneren, dan zullen wij deze kosten à € 40 vergoeden.

Bij annulering zonder geldige reden zullen wij het gehele bedrag in rekening brengen. Over het algemeen wij u coulant behandelen als u geen gebruik heeft kunnen maken van het bad.