Bevalbad kopen

De Oerbron biedt al de mogelijkheid om zowel een bevalbad te kopen als om een bevalbad te huren. Voordeel van het kopen van een opblaasbaar bevalbad is dat u zelf eigenaar bent van het bad en deze dus ook na de bevalling nog kunt gebruiken als baby bad, zwembadje en eventueel voor een volgende bevalling. U dient dan wel een nieuwe hoes aan te schaffen i.v.m. de hygiëne.

Vindt u het lastig om een keuze te maken, of wilt u het bevallingsbad graag zien voordat u het aanschaft, dan bieden wij u de mogelijkheid om langs te komen in onze showroom in Naarden (Routebeschrijving Oerbron). Neem contact op om een afspraak te maken. Om  te helpen met het maken van een keuze hebben we een TABEL en een KEUZE SCHEMA ontworpen.

Het opblaasbare bad La Bassine en Birth Pool in a Box

Het opblaasbad is speciaal ontwikkeld om veilig en comfortabel in water te bevallen. De Oerbron heeft 4 typen van het opblaasbaar bad tot haar beschikking. Er is sprake van een binnen- en buitenmaat omdat de rand van het opblaasbare bad 20 cm (La Bassine)  of 40 cm breed i(Birth pool in a Box) s. De baden aan te schaffen via onze webwinkel.

Typen opblaasbare baden

Opblaasbaar bad La Bassine Cocon Maxi: binnenmaat 145 x 118 x 062, buitenmaat 191 x 164 x 062

Opblaasbaar bad La Bassine Cocon Normaal: Buitenmaat 165 x 145 x 71 Binnenmaat 114 x 94 x 66

Opblaasbaar bad Birth pool in a Box Mini (normaal): binnenmaat 114 x 09 x 066, buitenmaat 165 x 145 x 069  

Opblaasbaar bad Birth pool in a Box Regular (groot): binnenmaat 142 x 114 x 069, buitenmaat 193x 165 x076

Bevalpakket met slangen, pompen, badthermometer, schepnetje: € 87,50 of € 115.
 

Veilig en zonder schadelijke chemicaliën

De nieuwe Europese wetgeving verbiedt het gebruik van phthalates in PVC, het materiaal waarvan de baden gemaakt zijn. De Oerbron valt onder deze wetgeving. Al onze baden zijn gefabriceerd zonder schadelijk chemicaliën voor mens en natuur.

 

opblaasbaar bad

Hygiëne

In verband met de hygiëne leveren wij bij alle baden een eigen, persoonlijke hoes voor de bevalling. Tevens zit er bij het badpakket een aparte aanvoer- en een aparte afvoerslang. Het is niet hygiënisch om een en dezelfde slang te gebruiken voor het vullen en legen van het bad. Het is ook niet hygiënisch om geen hoes te gebruiken.

Badpakket

Het badpakket bevat, afhankelijk van het type pakket (badpakket basis of badpakket uitgebreid)

 • Badthermometer. Een professionele badthermometer die goed de temperatuur laat zien.
 • Elektrische pomp om het bad op te pompen. Gebruikt u een elektrische pomp dan duurt het ca. 10 minuten om het bad met lucht te vullen. Er zit een extra aansluiting op de pomp om de lucht uit het bad te pompen. Zodoende kunt u het bad makkelijk opvouwen tot een handzaam pakket.
 • Elektrische pomp om het bad leeg te pompen. Een handzame en krachtige pomp om het water uit het bad te pompen. Om het bad te legen moet u uitgaan van een tijdsbestek van ongeveer 30 minuten.
 • Aanvoerslang. Deze wordt standaard geleverd in een lengte van 10 meter. Dit is aparte slang. Een tuinslang is voor de aanvoer niet geschikt omdat de coating door het warme water op kan lossen. Een tuinslang is ontworpen om koud water te vervoeren.
 • Afvoerslang. Deze wordt standaard geleverd in een lengte van 10 meter. We leveren dus een aparte aanvoerslang en een aparte afvoerslang. Dit i.v.m. de hygiëne. Het is niet aan te raden het bad te vullen en te legen met een en dezelfde slang.
 • Een set kraankoppelingen voor de meest gangbare kranen. Heeft u apart soort kraan? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.
 • Schepnetje, voor alle zekerheid
 • Vloerzeil
 • Weeën olie 50 ml om de pijn van de weeën op te vangen.
 • Het Anker (alleen bij Birth Pool in a Box)
 • Spiegel (alleen bij La Bassine)
 • Gynaecologische handschoenen
 • Een anti-slip matje

Naast het bad kunt u ook nog extra artikelen aanschaffen als olie ter ondersteuning van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. U vindt deze producten in onze webwinkel.

Zie ook: Bevalbaden om te huren