Bevalbad kopen

De Oerbron biedt al de mogelijkheid om zowel een bevalbad te kopen als om een bevalbad te huren. Voordeel van het kopen van een opblaasbaar bevalbad is dat u zelf eigenaar bent van het bad en deze dus ook na de bevalling nog kunt gebruiken als baby bad, zwembadje en eventueel voor een volgende bevalling. U dient dan wel een nieuwe hoes aan te schaffen i.v.m. de hygiëne.

Vindt u het lastig om een keuze te maken, of wilt u het bevallingsbad graag zien voordat u het aanschaft, dan bieden wij u de mogelijkheid om langs te komen in onze showroom in Naarden (Routebeschrijving Oerbron). Neem contact op om een afspraak te maken.

Het opblaasbare bad La Bassine en Birth Pool in a Box

Het opblaasbare bevalbad dat u kunt kopen is een goed alternatief voor een huurbad. Het opblaasbare bad is speciaal ontwikkeld om veilig en comfortabel in te bevallen. De Oerbron heeft 4 typen van het opblaasbaar bad tot haar beschikking. Er is sprake van een binnen- en buitenmaat omdat de rand van het opblaasbare bad 20 cm of 40 cm breed is. De baden aan te schaffen via onze webwinkel.

Typen opblaasbare baden

Opblaasbaar bad La Bassine Cocon Maxi: binnenmaat 145 x 118 x 062, buitenmaat 191 x 164 x 062

Opblaasbaar bad La Bassine Cocon Normaal: Buitenmaat 165 x 145 x 71 Binnenmaat 114 x 94 x 66

 • Prijs voor bad, met bevalhoes, repatie set en uitgebreide handleiding: € 145.00
 • Bestel Opblaasbaar bad La Bassine Cocon Normaal

Opblaasbaar bad Birth pool in a Box Mini (normaal): binnenmaat 114 x 09 x 066, buitenmaat 165 x 145 x 069  

Opblaasbaar bad Birth pool in a Box Regular (groot): binnenmaat 142 x 114 x 069, buitenmaat 193x 165 x076

Bevalpakket met slangen, pompen, badthermometer, schepnetje: € 87,50 of € 115.
 

Veilig en zonder schadelijke chemicaliën

De nieuwe Europese wetgeving verbiedt het gebruik van phthalates in PVC, het materiaal waarvan de baden gemaakt zijn. De Oerbron valt onder deze wetgeving. Al onze baden zijn tegenwoordig gefabriceerd zonder schadelijk chemicaliën voor mens en natuur.

oplbaasbaar bad eco

Sinds juli 2010 is het opblaasbare bevallingsbad verbeterd. De dikte van de badwanden en zitje is nu 0.38 mm, de bodem opgepompt is nu 7.5 cm en het bad is nu 3 cm hoger. In de bovenste rand van het bad is ruimte voor een beker of glas.

Opblaasbaar zitbad of ligbad, groot of klein? 

We zijn allemaal verschillend. De keuze voor een bad zal dan een persoonlijke keuze zijn. Ook de omstandigheden in uw huis zijn van belang. De beschikbare ruimte en uw warm waterinstallatie zullen van invloed zijn op uw keuze. De tijd om de baden op te pompen varieert van 10 tot 15 minuten. De tijd om de baden weer vrij van lucht te maken is ca. 5 minuten. Het normale bad voor volwassenen heeft een capaciteit van 480 liter en het grote bad 615 liter.

De opblaasbare  baden hebben, afhankelijk van het model, de beschikking over handgrepen in, voor, achter en op het bad. Aangezien het opblaasbare bad wat minder geschikt is om tegen af te zetten kunt u wel gebruik maken van deze handgrepen om de weeën op te vangen. Het opblaasbaar baden hebben allemaal  een zitje. Deze is te gebruiken door u zelf of door uw partner. Het zitje kan ook dienst doen om het bad in en uit te stappen.

Als u alleen een bevallingsbad aanschaft dan zit daar een persoonlijke hoes, reparatie kit, een uitgebreide handleiding bij inbegrepen. Het bevalpakket bestaande uit slangen, pompen e.d. moet u apart aanschaffen. 

opblaasbaar bad

Hygiëne

In verband met de hygiëne leveren wij bij alle baden een eigen, persoonlijke hoes voor de bevalling. Tevens zit er bij het badpakket een aparte aanvoer- en een aparte afvoerslang. Het is niet hygiënisch om een en dezelfde slang te gebruiken voor het vullen en legen van het bad.

Opzetten en vullen van het opblaasbaar bad

Het opblaasbare baden bestaan uit meerdere  luchtkamers ). Mocht zich ergens een lek voordoen, dan loopt niet het hele bad in 1 keer leeg. Als u het bad met water vult dan moet u uitgaan van ongeveer 1 uur. Dit is wel afhankelijk van de warm water installatie en uw waterdruk.

bevalpakket

Welk bad?

Wij adviseren een groot opblaasbaar bad als:

 • u 1.65 of langer bent 
 • uw partner ook het bad in gaat 
 • u genoeg ruimte heeft om dit bad te plaatsen
 • u een zitje wenst. 

Mocht dit allemaal niet van toepassing zijn, dan kunt u een opblaasbaar bad normaal aanschaffen. Beide baden hebben een diepte van 66 cm wanneer zij gevuld zijn. Het opblaasbare bevallingsbad is speciaal ontworpen om in water te bevallen. Daarnaast is er een badpakket beschikbaar om het bad te vullen, op te pompen en redelijk op temperatuur te houden. Door de goederen groot in te kopen is het pakket goedkoper dan dat u de spullen zelf apart aan gaat schaffen.

Badpakket

Het badpakket bevat, afhankelijk van het type pakket:

 • Badthermometer. Een professionele badthermometer die goed de temperatuur laat zien.
 • Elektrische pomp om het bad op te pompen. Gebruikt u een elektrische pomp dan duurt het ca. 10 minuten om het bad met lucht te vullen. Er zit een extra aansluiting op de pomp om de lucht uit het bad te pompen. Zodoende kunt u het bad makkelijk opvouwen tot een handzaam pakket.
 • Elektrische pomp om het bad leeg te pompen. Een handzame en krachtige pomp om het water uit het bad te pompen. Om het bad te legen moet u uitgaan van een tijdsbestek van ongeveer 30 minuten.
 • Aanvoerslang. Deze wordt standaard geleverd in een lengte van 10 meter. Dit is aparte slang. Een tuinslang is voor de aanvoer niet geschikt omdat de coating door het warme water op kan lossen. Een tuinslang is ontworpen om koud water te vervoeren.
 • Afvoerslang. Deze wordt standaard geleverd in een lengte van 10 meter. We leveren dus een aparte aanvoerslang en een aparte afvoerslang. Dit i.v.m. de hygiëne. Het is niet aan te raden het bad te vullen en te legen met een en dezelfde slang.
 • Een set kraankoppelingen voor de meest gangbare kranen. Heeft u apart soort kraan? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.
 • Schepnetje, voor alle zekerheid
 • Vloerzeil
 • Weeën olie 50 ml om de pijn van de weeën op te vangen.
 • Het Anker (alleen bij Birth Pool in a Box)
 • Spiegel (alleen bij La Bassine)
 • Gynaecologische handschoenen
 • Een anti-slip matje

Naast het bad kunt u ook nog extra artikelen aanschaffen als olie ter ondersteuning van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. U vindt deze producten in onze webwinkel.

Zie ook: Bevalbaden om te huren