Bevalbaden

Sinds 2000 verhuurt De Oerbron diverse bevallingsbaden in Nederland en België. Tevens verkopen wij sinds 2006 bevalbaden aan doula's, verloskundigen en ziekenhuizen. U kunt een bevalbad reserveren via het reserveringsformulier. Wilt u een bad kopen; bezoek dan onze webwinkel

Soms kan een bad kiezen ingewikkeld zijn. We zijn u graag van dienst in onze schowroom waar een aantal baden opgesteld staan. U kunt dan baden in het echt zien, voelen en er in gaan zitten. Op deze manier kunt u een afgewogen beslissing nemen. We stellen het op prijs als u een afspraak maakt. Voor advies kunt u ons bellen (035-53167330) of mailen via info@oerbron.nl.  U kunt ook onze showroom bezoeken. Voor een routebeschrijving naar de Oerbron klikt u hier.

Bevalbad kiezen?

In onze visie bestaat er geen "beste bad". Alle baden zijn geschikt om fijn in water te kunnen bevallen. Er zijn slechts nuance verschillen in materiaal en uitvoering. In plaats van de verschillen in baden te benadrukken gaan we liever uit van de overeenkomsten. Om aan specifieke vragen te kunnen voldoen hebben wij 6 verschillende baden in ons assortiment. We zijn u behulpzaam in uw zoektocht naar een geschikt bad en hebben daarom een TABEL samengesteld met de meest in hoog lopende kenmerken.  Voor ondersteunende  produkten voor de bevalling kunt u onze webwinkel bezoeken. We proberen producten te leveren die u na de bevalling ook nog kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een Birth Ball, een luchtpompje, een badthermometer, olie.

Bevalbad huren of kopen

De Oerbron biedt zowel de mogelijkheid om een bevalbad te huren als te kopen. Meer informatie:

Onze Visie

Het verhuren en verkopen van baden om in te bevallen is in onze ogen meer dan een verdienmodel.  Wij vinden het belangrijk dat de zwangere overal de mogelijkheid heeft om op een manier te bevallen waarvoor zij kiest. Dat kan op het land zijn, in water, in een geboortecentrum, in het ziekenhuis of thuis. Van belang is, dat een zwangere in haar eigen kracht komt te staan om het proces van bevallen aan te gaan. Wij zijn er van overtuigd dat water en een bevalbad daarin een belangrijke rol kunnen spelen. Waar mogelijk streven we zo veel mogelijk naar her gebruik en recycling van onze produkten, verzending

Verwarmingselementen

Er circuleren sinds kort angstverhalen over het gebruik van verwarmingselementen.  Dat wordt beargumeneert  met onderzoek uit het buitenland. Deze informatie is discutabel. De voorvallen in het buitenland hebben niets met de Nederlandse situatie van doen. Het gebruik van onze baden en verwarmingselementen is verantwoord en heeft nog nooit geleid tot besmettingen en/of infecties. De elementen komen niet in contact met water en worden door ons altijd gereinigd. Ons bezwaar is dat zwangeren door deze berichtgeving onnodig angstig en onzeker gemaakt worden. Een goede temperatuur is tussen de 35 en 37 graden. De verwarmingelementen zorgen ervoor dat het bad op temperatuur blijft. Of u nu in de zomer of winter bevalt.

Hygiëne

De hygiëne is gewaarborgd. Naast een persoonlijke hoes leveren wij een aparte aanvoer- en afvoerslang. Het gebruik van een en dezelfde slang is niet hygiënisch en daardoor af te raden. Behalve de bevalhoes nemen wij alle spullen terug die goed gereinigd worden. Vanaf de start in het jaar 2000 van de huur en verkoop van bevallingsbaden is er nog nooit een infectie geconstateerd.  We hebben een apart hygiëne- en schoonmaakprotocol wat ook door ziekenhuizen gebruikt wordt.

Wegwerp pakketten

Sommige bevalbad aanbieders werken met een wegwerp pakket. Dat lijkt ons toch echt niet meer van deze tijd. Ervaring heeft uitgewezen dat de produkten van het bevalpakket (uitgezonderd bevalhoes en schepnetje) prima te reinigen en her te gebruiken zijn. Daarnaast selecteren  wij onze produkten op de mogelijkheid dat u deze ook na de bevalling kunt gebruiken. Verder proberen wij in onze verzending dozen e.d. zoveel mogelijk her te gebruiken.

Het aanbieden van een wegwerp pakket om de hygiëne te waarborgen is onnodig en in deze tijd van toenemende bewustwording rondom onze levensomstandigheden en milieu onverantwoordelijk. 

 

bevalbaden

waterbevalling
Foto: Waterbevalling

Onze bevalbaden

De bevallingsbaden die wij verhuren/verkopen:

 • zijn veilig, stevig en comfortabel

 • zijn groot genoeg om alle houdingen aan te nemen die u maar wilt

 • zijn, uitgezonderd de opblaasbare baden, uit te rusten met een verwarmingssysteem

 • hebben een speciale persoonlijke hoes voor een veilig en hygiënisch gebruik. Onze hoezen zijn voor elk bad op maat gemaakt. Dus geen geklungel met zeiltjes e.d.

 • hebben een aparte aanvoer- en afvoerslang die regelmatig vervangen worden en na elk gebruik goed worden schoon gemaakt. Je kunt geen zelfde slang gebruiken om het bad te vullen én te legen. Dat is niet hygiënisch

 • zijn diep genoeg om de buik onder water te houden (zonder dat de verloskundige daar hinder van ondervindt)

 • zijn, behalve het  opblaasbare bad La Bassine Normaal en Birth Pool in een Box Mini, groot genoeg om samen met de partner in te bevallen

 • zijn eenvoudig in- en uit elkaar te halen

 • zijn eenvoudig te vervoeren

 • worden standaard na elk gebruik gereinigd. Ons infectie- en schoonmaakprotocol wordt ook door ziekenhuizen gebruikt

 • zijn, door het gebruik van een goede pomp, snel leeg te maken

 • hebben een goede temperatuurcontrole door een professionele badthermometer of verwarmingselement met thermostaat

 • huurt u voor een periode van 5 weken. Indien gewenst kan dit ook langer

 • worden geleverd met een uitgebreide handleiding

 • worden naar tevredenheid gebruikt door zowel de barende, haar partner als de verloskundige