De Oerbron

Water is de bron van de Oerbron. Water symboliseert alles wat stroomt: emoties, diepe gevoelens, verbeelding, communicatie en intuïtie.  Water reinigt. De eerste maanden van ons leven vinden plaats in water.  Water is de basis van ons bedrijf. Op verschillende manieren begeleiden we mensen vanuit de bijzondere werking van water. Volwassenen en kinderen willen we bewust maken om op een goede manier met elkaar om te leren gaan. Met liefde, aandacht en respect. English version available. Click on the flag on the top right of this page.

De Oerbron

 

 

 

Zwemlessen

De Oerbron zwemt in warme, kleine zwembaden met een verstelbare bodem. Voor locaties en tijden scroll even naar beneden op deze pagina. Neem contact op voor een gratis proefles. 

Diplomazwemmen

Voor kinderen vanaf 5 jaar. We geven 40 weken per jaar les. De lessen zijn doorlopend en men kan elk moment instromen.

Prijzen en schema: cursusgegevens.  Inschrijven: inschrijfformulier. Afzwemmen doen wij 6 keer per jaar. Voor data en tijden: afzemdata. 

Ouder en kindzwemmen

Onder de naam Waterkinderen zwemlessen voor kinderen van 2 maanden tot en met 5 jaar. De lessen zijn doorlopend en men kan elk moment instromen. Prijzen en schema: cursusgegevens.Inschrijven: inschrijfformulier

Speciale lessen

Voor kinderen met een beperking en privé lessen op de woensdag- en zondagmiddag in het De Mirandabad, woensdagmiddag in Mercator Plaza en de vrijdag voor avond in Reade. Tegenwoordig ook lessen voor volwassenen met een beperking. 

Geen wachtlijst voor Ouder en Kindzwemmen en diplomazwemmen. Op ons zwemschema vindt u in de informatie over de niveau’s en zwemlessen.

Voor meer informatie scroll verder naar beneden.


Data zwemlessen

Ouder en Kind zwemmen, Diploma zwemmen, Privé lessen, volwassenen lessen

Lessen 2018

We beginnen weer vanaf 6 januari

Geen zwemles

  • 1 tot en met 5 januari
  • 28 februari, 1 t/m 4 maart
  • 27 april tot en met 6 mei
  • 21 juli tot en met 4 september

We beginnen weer vanaf 5 september

Geen zwemles

  • 24 t/m 28 oktober
  • 22 t/m 31 december

Voor proef- en afzwemmen: Afzwemdata.


Beval bad huren/kopen

De Oerbron biedt de mogelijkheid om een bevalbad te huren of te kopen. Het voordeel van het kopen van een bevalbad is dat u zelf eigenaar bent van het bad en deze dus ook na de bevalling nog kunt gebruiken. Verschillende baden staan opgesteld in onze  showroom.

Voor de verhuur zijn ovale, opblaasbare, ronde en hexagonale bevallingsbaden beschikbaar. Meer informatie vindt u hier:

De Oerbron verhuurt en verkoopt sinds het jaar 2000 bevalbaden aan particulieren, zwangerschapsbegeleiders, verloskundigen, geboorte centra en ziekenhuizen.

  • Verhuur aan particulieren       11.100
  • Verkoop aan particulieren         1.354
  • Verkoop aan professionals            88 

Let op

Sommige websites stellen dat het gebruik van verwarmingselementen en het schoonmaken van bad pakketten niet hygiënisch zou zijn. We verhuren vanaf het jaar 2000 bevalbaden en er heeft zich nooit enig probleem voor gedaan. Ons schoonmaak- en hygiëne protocol wordt inmiddels ook door ziekenhuizen gebruikt.


Zwemlessen zwangeren

Onder naam Wateryoga geven we eens in de maand een les voor zwangeren en partner ter voorbereiding op een bevalling in water, op het land of in het ziekenhuis. Dit doen we in warme, kleine zwembaden met een verstelbare bodem en een temperatuur van 33 graden. Voor meer informatie zie onze pagina over wateryoga.

14 Januari, 4 maart, 13 mei 19.45-21.45 Workshop Wateryoga (wateryoga) in de Werf. Privélessen op afspraak.

Baby hope

De Oerbron is inzamelpunt van stichting Baby Hope. Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.


Workshops

Regelmatig verzorgen wij trainingen en workshops voor vroedvrouwen, doula’s, zwangerschapsdocenten.

- Workshop Wateryoga ter voorbereiding op een bevalling in water. Locatie zwembad de Werf. Voor meer informatie wateryoga.

- Workshops voor Baby's. Voor meer informatie Watersessies voor pasgeboren Baby's. Data en tijd op afspraak. Eerstvolgende datum is 19 juli.

- Informatie avond over bevallen in water vrijdag , Energiestraat 36 C.

Kosten € 17.50 per paar, 20.00-22.00. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier. Voor meer informatie kunt ook kijken bij "een voorbereiding op een waterbevalling". 

 


Agenda

Wateryoga

Zondag 14 januari, 4 maart, 13 mei