Nieuws

 Thuisbevalling veiliger

(Novum) - Zwangere vrouwen die niet vanwege medische redenen in het ziekenhuis hoeven bevallen, kunnen dat beter niet doen. Ziekenhuisbevallingen zorgen voor onnodige risico's. Dat zegt professor Raymond de Vries die donderdag aan de Universiteit van Maastricht benoemd wordt tot hoogleraar Fysiologische Verloskunde, schrijft De Telegraaf. De van oorsprong Amerikaanse De Vries wil een tegengeluid laten horen in de discussie over de hoge babysterfte in Nederland. Utrechts onderzoek suggereerde vorig jaar dat dat door het hoge aantal thuisbevallingen in Nederland komt. Volgens De Vries zorgen ziekenhuisbevallingen juist voor een groter risico voor moeders. Bevallingen in het ziekenhuis leiden volgens De Vries vaker tot een keizersnede. Daarbij is de kans op complicaties en zelfs moedersterfte hoger dan bij thuisbevallingen. "In 1990 stierven in de VS in het ziekenhuis nog twaalf op de honderdduizend vrouwen in het kraambed en drie jaar terug was dat zeventien. In Nederland ligt dat aantal op de helft. 

China

De website van de Oerbron is in China niet te openen. Waarschijnlijk komt dat door de bevallingsfoto's. 

Wateryoga 

De nieuwe opzet van de wateryoga in de vorm van een workshop ipv een cursus van 5 keer, werkt er goed. Kijk verder op Wateryoga.

Bevalbaden

Vorig jaar hebben we 3 nieuwe bevalbaden aangeschaft om aan de vraag te voldoen en is er nu ook de mogelijkheid om een opblaasbaar bad Regualar/groot te huren. Voorheen was het opblaasbare bad alleen te koop. Kijk verder op Bevalbaden

Voorlichting

Dit jaar starten we weer met voorlichting en training te geven aan studenten verloskunde, vroedvrouwen en doula's. In januari voor studenten verloskunde in Amsterdam en voor verloskundigen in de regio Leiden. Voor meer informatie en /of offerte: info@oerbon.nl of 035-5316733 en Workshops en Trainingen.