fbpx

Diplomazwemmen

onze filosofie

Diplomazwemmen bij de Oerbron

onze gedachten en filosofie

Oerbron Diplomazwemmen. Kind zwemt onderwater door gat.

Wij geven les in kleine groepen waardoor er meer tijd en energie is voor persoonlijke aandacht. De zwembaden die wij huren zijn daarop ook ingericht. Klein, warm en met een beweegbare bodem. We geven les in diverse niveaus met een logische opbouw naar een diploma. Dus zelfde groep, zelfde tijdstip, zelfde docent(e).

Goed leren zwemmen

Het goed leren zwemmen is in Nederland, met ons vele water, letterlijk van levensbelang. Niet alleen vanwege de eigen veiligheid of die van anderen maar ook omdat veel vrije tijdsbesteding en sporten die direct of indirect met water te maken hebben. Daarom kiezen veel mensen ervoor hun kind zo snel mogelijk aan te melden voor zwemlessen. Het behalen van een diploma geeft vertrouwen, zowel voor het kind als voor de ouders.

Het verschil met Ouder en Kindzwemmen

Het diplomazwemmen is anders dan het ouder- en kind zwemmen.  Bij het ouder- en kindzwemmen hebben wij de volle vrijheid ons eigen programma uit te voeren in een combinatie van liedjes, spelletjes en opdrachten. Bij het diplomazwemmen ligt dat anders, daar ligt een programma met eisen en voorwaarden (ENVOZ). Binnen een bepaalde tijd moet namelijk een diploma gehaald worden. Toch zijn we in staat om op onze eigen manier de lessen diplomazwemmen in Amsterdam aan te bieden.

Plezier in het zwemmen

Bij de Oerbron staat de persoonlijke benadering voorop vanuit de visie dat kinderen ook plezier in het zwemmen moeten hebben. Kinderen die met tegenzin naar het zwembad gaan, leren minder snel en krijgen een weerzin tegen het zwembad en water in het algemeen. In de loop der tijd is er veel veranderd in de manier van lesgeven. Het accent ligt niet meer op het uitsluitend leren zwemmen, het eindeloos baantjes trekken. Door meer vaardigheden en survival elementen aan te bieden past het Zwem-ABC beter bij de veranderende vormen van waterrecreatie; zwembaden met stroomversnellingen en golfslagbaden.

Snelcursus

Snelcursus, turbocursus, 10-daagse speedcursus of hoe het ook allemaal mag heten; wij bieden deze vorm niet aan. De basis om kinderen in de leeftijd van 5 tot ca 7 jaar zwemslagen aan te leren is gebaseerd op het veel oefenen van techniek en conditie. Door herhaling moeten de zwemslagen beklijven. Doel is dat als uw kind in het water valt, hij of zij automatisch de zwemslagen toepast. Bij een snelcursus van een paar dagen of weken  leert uw kind op dat moment zwemmen en krijgt een diploma. Maar daarna moet u zelf regelmatig met uw kind gaan zwemmen om er voor te zorgen dat uw kind het aangeleerde blijft toepassen. Anders wordt het vergeten. De kwaliteit van snelcursussen is discutabel en het kost ook veel geld. Wij krijgen kinderen binnen die een snelcursus voor hun A-diploma hebben gevolgd en bij ons hun B-diploma willen behalen. Zonder uitzondering moeten deze kinderen helaas extra lessen volgen voordat zij een redelijk niveau hebben om af te kunnen zwemmen. Soms blijken kinderen niet eens te kunnen zwemmen.

Start diplomazwemmen

Uw kind begint vanaf 5 jaar bij het diplomazwemmen in de groep Potvissen. Voor deze leeftijd is gekozen omdat de meeste kinderen dan een voldoende lichamelijke ontwikkeling hebben doorlopen om de zwemslagen aan te leren. Verder is het van belang dat kinderen in staat zijn te luisteren en zelfstandig eenvoudige opdrachten kunnen uitvoeren. Soms zijn kinderen van die leeftijd nog speels. Daar is natuurlijk niets mis mee. Het is dan aan te raden even met het de lessen diplomazwemmen te wachten. Is uw kind 4 jaar dan kan uw kind instromen in het ouder en kindzwemmen en daarna doorstromen naar het diplomazwemmen. Bij de Oerbron hebben wij een iets andere insteek dan bij andere zwemscholen of zwembaden. In principe maken we geen gebruik van drijfmiddelen. Dat betekent dat u de eerste lessen samen met uw kind het water in gaat tot dat deze zelfstandig kan drijven. Is dat het geval, dan nemen we afscheid van de ouders en gaan we starten met het aanleren van de zwemslagen. We beginnen met een gratis proefles.

ENVOZ

Voor het diplomazwemmen zijn wij aangesloten bij de ENVOZ. Het A-B-C Zwemsurvival diploma is internationaal erkend en legt naast het aanleren van de zwemslagen de nadruk op overlevingstechnieken. Kinderen leren zichzelf (en anderen) door middel van leuke survival opdrachten te redden. Voor meer informatie, zie ENVOZ.

Afzwemmen

We organiseren 6 keer per jaar het proefzwemmen en afzwemmen in het 25 meter wedstrijdbad van het De Miranda. De data voor proef- en afzwemmen staat vermeld bij Afzwemdata. De data staan vast. Zorg dus dat u deze tijden vrij houdt. Als u niet kunt proefzwemmen, dan kunt u ook niet gaan afzwemmen.

Als uw kind wordt uitgenodigd voor het proef- of afzwemmen ontvangt u van ons een bericht

DE OERBRON

ZWEMSCHOOL

Add to cart