Voorbereiding op een waterbevalling

Een bevalling thuis en in water vraagt om een goede voorbereiding. Het vinden van een verloskundige met ervaring en affiniteit met een waterbevalling en het huren of kopen van een bevalbad zijn vaak de eerste stappen die gezet worden. Vanaf het jaar 2000 bieden we bevalbaden, workshops en traingen rondom natuurlijk bevallen aan.

U kunt een afspraak maken om in Naarden langs te komen om de baden te bekijken (035-5316733). Eventueel kunt voor meer informatie de informatie map en/of de dvd aanschaffen via onze webwinkel. 

Informatie avond over bevallen in water

Incidenteel organiseert de Oerbron een avond over het bevallen in water. Diverse bevalbaden staan opgesteld en daarover wordt een korte uitleg gegeven. Daarna zal via een uitgebreide powerpoint presentartie de voordelen van een bevalling in water nader toegelicht worden. Er is een verloskundige aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen. De avond wordt afgesloten met een de dvd waarop de voorbereiding op een waterbevalling te zien is evenals een aantal waterbevallingen thuis en in het ziekenhuis. We hebben een programma voor de avond maar elke informatie avond is toch verschillend doordat vragen en insteek telkens weer anders zijn. 

Wateryoga

De Oerbron biedt als voor bereiding op een waterbevalling een workshop aan van 2 uur in het zwembad van de Werf, samen met partner. Meer informatie vindt u op onze pagina over Wateryoga.

Individuele begeleiding

Voor een meer persoonlijke benadering en begeleiding is er de mogelijkheid om een individuele les of lessen in het water of op het land te volgen. Informatiemap: Uitgebreide informatie over alles wat met water bevallen en de voorbereiding daarop. Veel tips en adviezen variërend van voorwaarden waar een geschikt bevalbad moet voldoen tot wat te doen bij weeën die niet doorzetten.

Dvd "De kracht van water"

Bent u meer visueel ingesteld dan verkopen wij een Nederlandstalige of Engelstalige(eigen produktie) dvd. Op deze dvd wordt getoond hoe je je kunt voorbereiden op een waterbevalling en waarop een aantal badbevallingen te zien zijn. De dvd "De kracht van water" is online te bestellen.