Ervaringen

Bevallen in bad is voor veel mensen nieuw. Het lezen van ervaringen van andere vrouwen kan je helpen om een goed beeld te krijgen van een waterbevalling. Vervolgens kun je zelf de keuze maken of bevallen in water iets voor jou is. 

De ervaringen van vrouwen die zijn bevallen in water zijn overwegend positief. In veel gevallen zijn zowel de vrouwen, verloskundigen als de partners enthousiast over deze zachte, natuurlijke manier van bevallen. Bovendien zijn vrouwen blij met een warm bad tijdens de ontsluitingsweeën. Ze voelen zich gesteund door het water en kunnen de steeds sterker wordende weeën beter opvangen en tussendoor ontspannen en hun krachten sparen voor de geboorte. Het is dus echt aan te raden tijdens de zwangerschap en bevalling gebruik te maken van de ontspannende, verwarmende en zacht makende werking van warm water. 

Ervaring van andere vrouwen

Op de website Waterkinderen kun je de bevalverhalen lezen van vrouwen die in water zijn bevallen. Want wij kunnen natuurlijk wel enthousiast zijn over badbevallingen, het gaat natuurlijk om de ervaring van de zwangere zelf. 

Ervaringen van andere vrouwen
Lees meer ervaringen van vrouwen die een waterbevalling hebben meegemaakt.