Informatie over de bevalbaden

De Oerbron verhuurt en verkoopt haar baden door heel Nederland en België. U kunt dus bij ons een geboorte bad huren of een geboorte bad kopen. Sinds 1998 maakt het badverhuur onderdeel uit van onze activiteiten. Het badverkoop sinds 2006 en dat doen wij met veel betrokkenheid en plezier.

Om uw keus te vergemakkelijken hebben wij in een tabel de verschillende baden naast elkaar gezet. 

Prijzen

Ovaal bad type 1 en   volledig bad pakket voor 5 weken   € 220  met verwarmingselementen € 255
Ovaal bad type 2 met zitje en volledig bad pakket voor 5 weken€ 220  met verwarmingselementen € 255
Rond bad met verwarmingselementen  € 215
Hexagonaal zes hoekig bad  € 195
Opblaasbaar bad BPIB Regular (groot) of Mini(normaal)                   
€ 182.50          
Opblaasbaar bad La Bassine normaal of groot€ 182.50    


Routebeschrijving Oerbron.
De persoonlijke benadering die wij belangrijk vinden zorgt ervoor dat wij goed staan aangeschreven bij onze klanten en verloskundigen. Belangrijk vinden wij de dienstverlening naar onze (toekomstige) klanten en verloskundigen, onze bereikbaarheid, het geven van gedegen en betrouwbare informatie en de hygiëne rond een badbevalling. Ons telefoonnummer is 035-5316733 of anders ons mail adres: info@oerbron.nl.

 

 watergeboorte

Onze bevallingsbaden

 • zijn stevig, veilig en comfortabel
 • zijn groot genoeg om alle houdingen aan te nemen die u maar wilt
 • zijn, behalve het hexagonale en het opblaasbare bad, uit te rusten met een verwarmingssysteem
 • hebben een speciale persoonlijke hoes voor een veilig en hygiënisch gebruik. Onze hoezen zijn voor elk bad op maat gemaakt. Dus geen geklungel met zeiltjes e.d.
 • hebben een aparte aanvoer- en afvoerslang die regelmatig vervangen worden en na elk gebruik goed worden schoon gemaakt.
 • zijn diep genoeg om de buik onder water te houden (zonder dat de verloskundige daar hinder van ondervindt)
 • zijn, behalve het  opblaasbare bad Mini, groot genoeg om samen met de partner in te bevallen
 • zijn eenvoudig in- en uit elkaar te halen
 • zijn eenvoudig te vervoeren
 • worden standaard na elk gebruik gereinigd
 • zijn, door het gebruik van een goede pomp, snel leeg te maken
 • hebben een goede temperatuurcontrole door een betrouwbare badthermometer en/of verwarmingselement met thermostaat
 • huurt u voor een periode van 5 weken (3 weken voor en 2 weken na de uitgerekende datum).
 • worden geleverd met een uitgebreide handleiding
 • worden naar tevredenheid gebruikt door zowel de barende, haar partner als de verloskundige

Keuze

Om uw keus te vergemakkelijken hebben wij in een tabel de verschillende baden naast elkaar gezet. Elk bad heeft zo zijn voordelen en in elk bad kunt u goed bevallen. De verschillen uiten zich in het gebruik van de materialen, de vorm en de aanwezigheid van een verwarmingselement. Zwangere vrouwen die van een minimuminkomen leven, geven wij 15% korting op het huren van een bevalbad. Als u een bad huurt of koopt, houdt dan rekening met de volgende factoren:

 • Alle baden kunnen overal geplaatst worden. Het gewicht is geen probleem. Toegestane belasting van uw vloer is 400 kg/m2 met een variabele uitloop van 200 kg/m2. In de meeste rekenmodellen wordt uitgegaan van een constant gewicht waardoor het lijkt alsof het bad te zwaar is. Het water in het bad kunt u echter 24 uur gebruiken. Daarna neemt de hoeveelheid bacteriën zodanig toe, dat de hygiëne niet meer gewaarborgd is. Omdat er sprake is van een tijdelijke belasting van uw vloer is er geen risico van scheuren, verzakking of erger. Vanaf 2000 verhuren en verkopen wij bevalbaden en er is nog nooit iemand “bij de buurvrouw geëindigd”. U hoeft zich dus geen zorgen te maken. Als u in bad zit is het van belang dat u zich zorgeloos kunt richten op het proces van weeën en bevalling
 • Bent u langer dan 1.72 of willt u met uw partner het bad in, dan adviseren wij het ovale bad type 2 of het opblaasbare bad Regular.
 • Wilt u het liefst alleen in bad bevallen, dan adviseren wij het hexagonale, ronde, ovale bad type1 of het opblaasbare bad Mini. 
 • Test het bad altijd van te voren uit, dat voorkomt teleurstellingen.
 • Comfort. Zowel de 3 soorten baden die we verhuren, als de 2 soorten baden die wij verkopen zijn speciaal ontwikkeld om te zorgen voor een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid. De huurbaden hebben een stevige rand waar u zich aan vast kunt grijpen, de verkoopbaden hebben 6 handgrepen buiten het bad. Welk bad u kiest is een kwestie van smaak.
 • Stevig. Het opblaasbare bad is gemaakt van stevig 0,38 cm pvc maar als uw vloer ongelijk is of eenvoudig kan versplinteren zoals bij een hout vloer dan raden wij een aan iets op de vloer te leggen. Bij een huurbad heeft u dit probleem in elk geval niet.
 • Ruimte  welk bad u huurt is ook afhankelijk van de beschikbare ruimte. Het bad wat de minste ruimte inneemt is een hexagonaal of een rond bad.
 • Gebruik. Bij alle baden leveren wij een schone hoes voor de bevalling. Het opblaasbare bad kunt u na de bevalling nog lang gebruiken als babyzwembad.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen heeft of advies. Veel succes.

Vervoer

De Oerbron is gevestigd in Naarden maar verhuurt haar baden door heel Nederland. Als u bij ons een bad gehuurd heeft kan dit tegen extra kosten verstuurd worden. Zelf hebben wij het liefst dat u het bad op komt halen. Reden daarvoor is dat wij het prettig vinden persoonlijk kennis te maken en bij het ophalen van het bad geven wij ook een mondelinge instructie hoe het bad op te zetten. Op onze locatie in Naarden kunt u vrijelijk parkeren en betaalt u geen parkeergelden.

 • Vervoer ovale  baden. Deze baden worden vervoerd door ABConnected waarmee al enige jaren samen werken. Het voordeel is, dat zij onze baden kennen en dus ook weten hoe hier mee om te gaan. In tegenstelling tot andere vervoersbedrijven bezorgen zij het bad ook op 1, 2 of 3 hoog. Het normale bedrag voor de vervoerskosten is € 55 per rit. Om het vervoer niet al te kostbaar voor u te laten worden rekenen wij € 35,00 per rit. Deze kosten betaalt u contant aan de chauffeur. Alle baden hebben een instructieset om het bad gemakkelijk zelf op te bouwen. Voor Belgié en de Zeeuwse eilanden gelden andere tarieven.Als u het bad op laat halen door de vervoersmaatschappij dan moet u er voor zorgen dat het bad vervoersklaar is. Dat betekent dat het bad met de spanriem vastgemaakt is, de tas ingepakt is (loop alles goed na). De slangen niet in de tas inpakken.
 • Vervoer opblaasbare en hexagonale baden. Bezorgen en ophalen zitten bij de prijs in begrepen.

De Oerbron is geopend maandag, dinsdag, donderdag vrijdag van 09.00-17.00 uur. Op deze tijden kunt een bad ophalen of terugbrengen. 

Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken asl u het bad zelf wilt komen ophalen. Wilt u het bad eerder terugbrengen, belt u dan even van tevoren.